15,5 m:n puoliperävaunun nousukapelliin kaksiosaiset pressusivuseinät siivekkein Steveco Oy:lle

MPN:ltä valmistui päällirakenteeksi kaksiosaiset nousevat pressusivuseinät ylös taittuvin siiveikkein puoliperävaunuun, joka varusteltiin automaattisella FIX Truck-Safe -kuormasidontajärjestelmällä.

Kuljetuksen sujuvuus edellytti, että usein vaihtuva kuorma voidaan sitoa automaattisesti ja lastausaukko on käytettävissä koko kuormatilan korkeudelta.  Tavanomainen nousukatto, jossa on sivulle nousevat, rullautuvat pressuseinät, ei mahdollista automaattisen kuormasidontapeitteen käyttöä, sillä sidontapeite pitää kiristää alaspäin. Sidontapeitteen käyttö on mahdollista, kun käytetään sivuseiniä, joiden korkeus on kiinteä.

Päällirakenneratkaisussa pressupeitteisten sivuseinien pystytolpista tehtiin kaksiosaiset, jolloin seinän alaosa voidaan kääntää hydraulisesti ylöspäin siivekkeiden tavoin. Perävaunun päällirakenteen toimintoja käytetään langattomalla kauko-ohjaimella.

Metallipaja Nieminen Oy, Närko ja NWE Network Engineering Oy toteuttivat ainutlaatuiset puoliperävaunut Steveco Oy:n käyttöön paperi- ja kartonkirullien kuljetukseen MM Kotkamillsin tehtaalta Mussalon ja Hietasen satamiin, operaattorina HMK-Drive Oy.

Lue ainutlaatuisista puoliperävaunuista lisää Konepörssin 04/2022 artikkelista Rullat turvallisesti perille.

01 /2022

 

 

Siirry takaisin sivun alkuun